Wijs mij de Weg

Mannenzanggroep Jeruël

Sinds 2004 bestaat de mannenzanggroep Jeruël.

De 60 mannen oefenen om de 14 dagen in de Kapel van verpleeghuis de “Wilbert” te Katwijk .Zij treden regelmatig op in kerken ,Verpleeghuizen, Bejaardenhuizen, Ziekenhuizen en geven vaak hun medewerking aan concerten enz. Dit jaar gaan we ons 10 jarig bestaan vieren met een 2e cd, met de toepasselijke naam “Wijs mij de weg”. Onder deskundige begeleiding van onze dirigent Maarten Verhoef en organist Johan Haasnoot. Maarten Verhoef staat bekend als Dirigent, Componist, Arrangeur en Docent en heeft zijn opleiding genoten aan het Koninklijke  Conservatorium in den Haag met als hoofdvak Hoorn, met bijvak Piano en Koordirectie. Was 30 jaar dirigent  van de Floraband en 16 jaar van de Flora Bras hiermee maakte hij vele concert reizen naar het buitenland, daarnaast dirigeerde hij vele orkesten en speelde Solo Hoorn bij het Leidsche Politie gezelschap. Een van zijn vele onderscheidingen is Ridder in de Orde van Oranje Nassau, In het jaar 2020 heeft Johan Haasnoot het dirigenten stokje overgenomen samen met Gerben Glasbergen.

De muzikale begeleiding van de mannen wordt gedaan door organist Johan Haasnoot met zijn mooie spel  weet hij het koor te inspireren naar een hoger niveau.

Johan is van jongs af aan al geboeid door het orgel en de muziek die er voor geschreven is. Van zijn negende tot zijn 16e jaar heeft hij orgellessen gevolgd bij Wim Hagen aan de gemeentelijke Muziekschool te Katwijk. De voorliefde voor het begeleiden van de samenzang in een kerkelijke gemeente werd werkelijkheid, toen de benoeming in 1998 volgde als één van de vaste organisten van de Hervormde Gemeente te Katwijk aan de Rijn. Daar begeleidt hij tot heden de diensten in de Dorpskerk en de Ontmoetingskerk. Sinds 2011 begeleidt hij de mannenzanggroep Jeruël.

Verder is Johan werkzaam in het primair basisonderwijs in Katwijk.

Verdere muzikale medewerking wordt gegeven door een aantal bekende Hoornblazers o.a.

-Dick Verhoef studeerde zowel directie als hoorn aan het Rotterdams  Conservatorium na vele concertreizen waaronder 3 staatsbezoeken werkt hij nu bij het Conservatorium waar hij als coacht binnen-buitenlandse topstudenten begeleid.

-Teunis van der Zwart studeerde ook aan het conservatoria in Den Haag en Maastricht ook hij is een vermaard specialist op zijn instrument, naast zijn ervaring in verschillende orkesten werkt hij als coacht en hoofdvakdocent aan verschillende Conservatoriums  Amsterdam en Den Haag.

-Wim van den Haak studeerde aan het Conservatorium daar behaalde hij het Bachelor-diploma, speelde in vele Nederlandse beroepsorkesten op dit moment speelt hij bij het Nederlands Filharmonisch Orkest.

-René Mulders is voor deze cd speciaal aangetrokken als klank regisseur voor de opname van deze cd, verder is hij werkzaam als Dirigent en heeft jaren bij de Mariniers- kapel gespeeld.

-Arjan Wouters is een talent op het bespelen van het orgel en piano, is op 6 jarige leeftijd begonnen en heeft al op bekende grote orgels gespeeld kort geleden heeft hij zijn 1e cd uitgebracht. Verder is hij de muzikale begeleider van 9 koren  en is hij dirigent/begeleider van het dubbelkwartet Lisse en is  hij repetitor van het Hollandse Jongerenkoor regio Lisse.

 

Wij hopen dat U wederom veel plezier beleeft met het beluisteren van onze 2e CD

U kunt hem bestellen via de Mail of de  telefoon bij een van de bestuursleden,

Kosten van de CD is € 5.

Namens de mannenzanggroep Jeruél,

Henk v/d Nagel.

Voorzitter.

 
What do you want to do ?
New mail

Liederen op de CD

Liederen op CD zijn.

Wijs mij de weg

Als een Hert

Mijn Herder is de Here God

Ambriosiaanse Lofzang

Abba Vader

Als een Vriend

Vaste Rots van mijn behoud

Neem Heer mij beide handen

De Heilige Stad

Liefde Gods die elk beminnen

Ik Bouw op U

Ruwe stormen mogen woeden

Zing van zijn Trouw

Groot is Uw trouw O Heer

Graduale

Er is een God die Hoort

Blijf bij mij Heer

 't Hijgend hert der jacht ontkomen

Dank zij U, Heer

 
What do you want to do ?
New mail